Werken als reisleider

Wil je ook werken als reisleider?

Werken als reisleider betekent een leven vol afwisseling. Geen groep of bestemming is hetzelfde. Voor de touroperator is de reisleider een belangrijke schakel in het contact met de klant. De reisleider is namelijk het visitekaartje van de reisorganisatie. De eisen die worden gesteld aan de reisleider zijn dan ook hoog.

Enkele competenties die je moet bezitten als je wilt werken als reisleider zijn:

Communicatief vaardig

Flexibel

Representatief

Stressbestendig

Organisatievermogen

Als je in bezit bent van bovenstaande vaardigheden pas je in het profiel van een reisleider. Tevens is het noodzakelijk om kennis te bezitten omtrent verschillende culturen en religies. Je dient graag samen te zijn met anderen. En er geen problemen mee te hebben om in wisselende uren te werken.

Waar kan je werken als reisleider?

Reisleiders werken in het binnen- en buitenland. Je kunt gaan werken voor grote (bekende) reisorganisaties of kleine (relatief onbekende) reisorganisaties. Waar je ook gaat werken, de activiteiten zullen min of meer hetzelfde zijn. Enkele taken van de reisleider zijn:

Welkom heten van gasten

Informatie geven aan gasten

Regelen van overnachtingen

Oplossen van problemen

Inspringen bij calamiteiten

Begeleiden van excursies

5 april en 3 mei 2021

Kom langs op een open dag!

Contact