Vacature Reisleider

Vacature reisleider

Zoek je een vacature reisleider? Een vacature reisleider kan je vinden op verschillende vacature sites of op de site van de reisorganisatie. In de meeste vacatures worden duidelijk de taken beschreven. Evenals de competenties die je moet hebben om te slagen als reisleider. Ook geeft men aan om welke bestemmingen het gaat. Ga je dit jaar werken in Azië of op één van de Spaanse stranden? Verzorg je de reis van een groep wandelaars door de Alpen of ben jij dé verantwoordelijke avonturier die graag gasten begeleidt op hun reis door Zuid-Afrika?

Welke werkzaamheden heeft een reisleider?

Je ontvangt de gasten op de luchthaven of wacht ze op bij de bus.

Je begeleidt de transfer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en andersom.

Je geeft de gasten bij aankomst een info meeting en vertelt hen alle ins & outs van de bestemming.

Je helpt gasten bij vragen, problemen, calamiteiten en klachten.

Je organiseert en begeleidt activiteiten.

Welke vaardigheden (competenties) heeft een reisleider?

De reisleider is:

een enthousiast en positief ingesteld persoon.

De reisleider heeft:

organisatie talent en doorzettingsvermogen. Tevens is de reisleider oplossingsgericht.

En de reisleider heeft natuurlijk:

interesse in religies, talen en andere culturen!

Interesse in anderen is een belangrijke eigenschap van een reisleider. Je werkt immers continue met en voor mensen. Je werkt met je collega’s in het buitenland. Maar ook met je collega’s van het hoofdkantoor in Nederland of België dien je goede contacten te onderhouden. Zij zijn je back-up in geval van calamiteiten. In het buitenland werk je intensief samen met lokale agenten of gidsen, vertegenwoordigers van reisorganisaties of personeel van luchtvaartmaatschappijen. Als je iets gedaan wilt krijgen van je collega’s in het buitenland zal je op goede voet moeten staan met deze mensen. Het spreken van een taal en begrip hebben voor een cultuur of religie is belangrijk als je respectvol met elkaar wilt communiceren.

Welke reisorganisaties hebben regelmatig een vacature Reisleider?

TUI

Djoser

Sunweb

Alltours

Jiba

Ook op vacature sites kan je terecht voor verschillende vacatures in de reisbranche waaronder vacatures voor reisleider of host(ess).

Een voorbeeld van een vacature site is Holidayjob of Jobbird

vacature reisleider

 

5 april en 3 mei 2021

Kom langs op een open dag!

Contact