Taken reisleider

Taken reisleider

Als reisleider werk je vaak voor een reisorganisatie in het buitenland. Wat zijn de reisleider taken?

Wat doet een reisleider allemaal?

Jouw taak is om de vakantiegangers te begeleiden namens de reisorganisatie. De werkzaamheden van een reisleider zijn heel divers.  Het is niet alleen de gasten heen en terug brengen naar een luchthaven. Een reisleider is ook verantwoordelijk voor het informeren van vakantiegangers, het omboeken, in en- uitchecken… En natuurlijk ook op een passende manier een noodsituatie oplossen.

Wat ook een andere belangrijke taak is, is het geven van belangrijke achtergrondinformatie over het vakantiebestemming. Bijvoorbeeld: criminaliteit of lokale gewoontes die wij niet kennen. De reisleider weet precies wat de leuke tripjes zijn en welke niet, en de reisleider kan tripjes organiseren in samenwerking met lokale agenten, gidsen of buschauffeurs. Daarom is de lokale kennis ook heel belangrijk. Ook met klachten heeft een reisleider te maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand niet tevreden is over hun kamer of over het hotel, dan kan de reisleider overleggen met de hotelmanager.

Dus een reisleider moet op alles voorbereid zijn. Als reisleider ben in alle gevallen een contactpersoon voor de vakantiegangers.

De belangrijke competenties

Dit zijn een aantal belangrijke competenties & vaardigheden:

  • Klant gericht
  • Plannen en organiseren
  • Financieel bewust zijn
  • Netwerken
  • stressbestendig zijn
  • communicatief vaardig

Ook aan de slag als reisleider?

Wil je ook aan de slag als reisleider? Volg dan de erkende opleiding tot reisleider bij TAT op Schiphol.

Je wordt binnen enkele weken opgeleid tot vakbekwaam reisleider. Met een wereldwijd erkend diploma op zak, maak jij een prachtige start in de wereld van het reizen.

De opleiding is volledig gecertificeerd en voldoet aan alle eisen op het gebied van Nederlands erkend kort beroepsonderwijs. Tevens is de opleiding internationaal gecertificeerd. Zodat je ook voor buitenlandse toeristische bedrijven aan de slag kunt!

Taken reisleider

Ook de wereld rond als reisleider? China, Japan, Spanje of Portugal. Noem het maar op! Alles is mogelijk met de internationale opleiding bij TAT.

Dus ook de erkende opleiding tot reisleider volgen? Schrijf je nu in voor de opleiding tot reisleider!

Bel 070 8875495

Of mail naar inf@tatberoepsopleidingen.nl

 

 

 

5 april en 3 mei 2021

Kom langs op een open dag!

Contact