Waar kan je als reisleider werken?

Waar kan je als reisleider werken?

Waar zou je als reisleider kunnen werken? Dat is een hele goede vraag. Je kan ten eerste bijna in elk land wel als reisleider werken. Een paar voorbeelden zijn: Spanje, Italië, Frankrijk en zelfs in Nederland. Je wordt door een grote reisorganisatie op pad gestuurd met een aantal vakantiegangers/ reizigers. Een paar voorbeelden van grote reisorganisaties zijn bijvoorbeeld: Sunweb, Tui, Avanta reizen en Kras. Deze zijn in Nederland, enkele van deze reisorganisaties hebben ook kantoren in het buitenland. Het is maar net welk land jij het leukste vindt. Dus…kies maar uit! De wereld ligt wat dat betreft aan jouw voeten.

Werken als reisleider

Werken als reisleider kan dus overal. Jij bent als reisleider verantwoordelijk voor het welzijn van de groep. Het is een grote verantwoordelijkheid. De groep toeristen moet op tijd op de bus stappen om naar de volgende bestemming te reizen. Kano varen, fietstochten en bergwandelingen. Het kan allemaal onderdeel zijn van jouw reis. Dus als reisleider moet je in bezit zijn van een gezond lijf en geest. Rust uitstralen maar ook energiek zijn. En communicatieve vaardigheden hebben, staat op nummer één.

Tips voor de reisleider

Een goede reisleider toont initiatief en is betrokken bij het wel en wee van de groep. Jij laat een goede indruk achter als je jouw zaken op orde hebt. Lees je goed in wat betreft de cultuur en natuur. Zorg ervoor dat je altijd op tijd aanwezig bent. Toon je betrokkenheid en laat ook buiten de ‘werkuren’ om regelmatig je gezicht zien. Je bent immers het gezicht én aanspreekpunt van de reisorganisatie!

Waar kan je als reisleider werken?

Studente TAT tijdens de opleiding tot reisleider.

Ook reisleider worden?

Wil je ook reisleider worden? Volg de erkende opleiding via TAT op Schiphol. En de wereld ligt aan jou voeten!

Voor informatie over de opleiding bel je naar 070 887 54 95.

 

5 april en 3 mei 2021

Kom langs op een open dag!

Contact