Werken als reisleider

Werken als reisleider

Altijd al willen werken als reisleider? Werken als reisleider is heel aantrekkelijk. Werken bij Corendon of Tui op een zonnige vakantiebestemmingen. Wie wilt dat nou niet?

Maar wat doet een reisleider nou eigenlijk?

De reisleider houdt zich bezig met verschillende logistieke en organisatorische taken die samenhangen met een vakantiereis. Een aantal van de algemene taken die je moet doen als reisleider zijn:

  • Het ontvangen van gasten op de plaats en bestemming.
  • Eventueel het verzorgen van transfers tussen luchthaven en accommodatie.
  • Het in- en uitchecken van reizigers bij hun accommodatie.
  • Je bent het aanspreek punt van de reizigers.
  • Organiseren van informatiebijeenkomsten om de reizigers enthousiast te maken voor de activiteiten.
  • Onderhouden van contacten met travelagents, gidsen en vertegenwoordigers van hotels, campings, vervoerders en andere betrokken partijen.

En zo zijn er nog veel meer taken die erbij komen kijken als reisleider.

 

Talen

Omdat je op verschillende plekken komt en met veel talen te maken krijgt is het belangrijk dat je de een aantal talen kent. De Engelse taal is het belangrijkst, daarnaast kun je de talen Spaans, Duits of Frans leren. Wil je echt opvallen als reisleider of heb je een speciale intresse in een land, leer dan bijvoorbeeld Japans of Russisch.

 

Functie eisen

Als reisleider is het belangrijk dat je goede sociale en communicatieve vaardigheden hebt, ook moet je groepen kunnen begeleiden. De meeste reisorganisaties hebben de voorkeur dat je een uitgebreide reiservaring hebt en een aantal talen spreekt. Daarnaast moet je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en goed kunnen organiseren.

 

Spreekt dit jou ook aan? En ben jij er klaar voor om de eerste stap richting reisleider te nemen? Meld je aan via het contactformulier.

5 april en 3 mei 2021

Kom langs op een open dag!

Contact